Povestea editiei cu numarul 3 a Galei Brokerilor de Credite

Gala ARBC 2018Din istoria scurta dar intensa a Galei Asociatiei Romane a Brokerilor de Credite (ARBC) s-a scris o noua poveste, in seara zilei de 21 martie a.c. Povestea cu numarul trei, dupa cele din anii 2016 si 2017, s-a derulat cu personaje importante din industria financiar-bancara si a intermediarilor de credite, cu invitati de seama dintre partenerii brokerilor, dezvoltatori imobiliari, notari, dar si din media.

Pentru ca i-am obisnuit deja pe invitatii nostri cu subiecte inedite, am prevazut cateva momente aparte in cadrul Galei, inainte de a ajunge la rezultatele asociatiei pe anul 2017 si detalii despre un an de succes al breslei intr-un context economic complicat.

Mai intai, am rugat cativa clienti ai brokerilor-membri ai asociatiei, prin vocea maestrului de ceremonii Stelian Muscalu, sa ne povesteasca despre experienta lor cu brokerii de credite atunci cand au apelat la serviciile acestora.

Nu neaparat entuziasti pentru ca a fost necesar sa obtina un imprumut de la banca pentru obiectivele personale, dar extrem de multumiti de faptul ca toate etapele de obtinere a creditelor de care au avut nevoie au fost parcurse mai usor, fiind asistati de un broker. Adrian Titieni, actor de prestigiu al scenei si filmului romanesc, si Silviu Sergiu, jurnalisti au fost protagonistii acestui moment.

A urmat Anca Bidian, presedinte ARBC si CEO KIWI Finance, care a prezentat celor 120 de invitati rezultatele asociatiei pe anul 2017: volumul creditelor intermediate de brokerii membri ARBC a atins cifra de 1 miliard lei.

Piata intermedierii de credite din Romania a crescut cu 26% fata de anul anterior, respectiv la un volum total de 1,8 miliarde lei, din care brokerii-membri ai asociatiei detin mai mult de jumatate.

Cea mai mare crestere, pe tipuri de credite, s-a inregistrat pe creditul ipotecar standard, al carui volum a fost cu 35% mai mare fata de anul 2016, ceea ce a insemnat ca in fiecare zi 14 familii s-au mutat in casa noua accesand un credit intermediat de brokerii ARBC.

Sunt rezultatele notabile obtinute intr-un an complex si complicat pentru romani, din punct de vedere financiar-fiscal, an in care brokerii au facut fata cu brio problemelor si au dezvoltat noi parteneriate cu institutiile bancare si non-bancare, totul in slujba clientilor.

Premiantii au trait emotia rezultului votului membrilor asociatiei care au tinut cont insa si de opiniile si comentariile clientilor, in urma experientelor pe care le-au avut cu bancile sau IFN-urile de la care s-au imprumutat.

Trofeul acordat acestora, marca definitiva a evenimentului industriei brokerilor din Romania, reprezinta intelepciunea, echilibrul si rabdarea – bufnita atotstiutoare -, atribute obligatorii ale unui broker dedicat, implicat si profesionist.

Pes curt, Le Chateau, sau Castelul din mijlocul orasului, a gazduit un eveniment de inalta tinuta, care a marcat totodata si aniversarea de 10 ani a asociatiei brokerilor.

Ne-au fost alaturi, ca sponsori si parteneri de eveniment, banci (OTP Bank, Alpha Bank si Idea:Bank , BCR Erste)), Cetelem si Unicredit Bank (responsabilitate sociala), companii de telecomunicatii (Telekom).

Le multumim tuturor si la buna revedere in 2019, la editia a IV-a, a Galei ARBC.

Share
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.