PREMIERA: A fost lansat Manualul practic pentru utilizatorul de servicii financiare

Manualul de educatie financiaraIn premiera pentru industria financiara din Romania in materie de proiecte educationale comune, realizate in beneficiul consumatorilor, membrii Platformei de Educatie Financiara au lansat Manualul practic pentru utilizatorul de servicii financiare.

Efortul comun al celor 21 de entitati care activeaza sau reglementeaza piata serviciilor bancare din Romania s-a concretizat in aparitia primului Manual practic pentru utilizatorul de servicii financiare – o sinteza de informatii utile clientilor actuali si viitori care utilizeaza servicii si produse financiare sau oricarei persoane care doreste sa se familiarizeze cu concepte din piata bancara, piata de capital, asigurari, pensii si leasing.

Este, de fapt, primul proiect educational care concentreaza contributia tuturor componentelor pietei serviciilor financiare avand ca obiective promovarea si explicarea produselor, serviciilor si conceptelor financiare si dezvoltarea competentelor necesare pentru aprofundarea cunostintelor in domeniul financiar.

 « Prin intermediul acestei lucrari ne dorim sa ajutam clientii sau potentialii viitori utilizatori sa constientizeze drepturile lor, beneficiile pe care le pot obtine, dar si obligatiile si riscurile implicite cu care s-ar putea confrunta, atunci cand vor avea in vedere atat bunastarea proprie, cat si pe cea a familiei », a precizat Florin Danescu, presedinte executiv ARB, cu prilejul lansarii manualului, in cadrul evenimentului special gazduit de Institutul Bancar Roman (IBR).

Continutul Manualului practic pentru utilizatorul de servicii financiare este realizat de experti din industria financiara si este validat de profesori universitari reputati. « Convingerea noastra este ca acest demers al membrilor Platformei de Educatie Financiara va genera un impact pozitiv in educarea si in informarea consumatorilor », a adaugat presedintele executiv ARB.

ARBC a fost parte activa si s-a alaturat inca de la inceput acestui demers foarte important pentru toate cele trei componente ale pietei financiar-bancare din Romania : autoritati de reglementare, institutii de invatamant si companii financiar-bancare (banci, IFN-uri si brokeri) reprezentate de organizatii si asociatii profesionale.

Manualul poate fi descarcat de pe website-ul ARBC, de aici.

Este disponibil gratuit si pe: www.educatiefinanciara.info si www.arb.ro.

Share
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.