Evolutia spectaculoasa a pietei brokerilor de credit din ultimii 10 ani

Piata brokerajului de crediteEvolutia spectaculoasa a pietei brokerilor de credite din ultimii 10 ani se traduce prin volumul creditelor intermediate si numarul de clienti care au luat un credit prin brokeri: 788 milioane lei credite, la sfarsitul anului 2016, ceea ce a dus la un volum de peste 1,5 miliarde lei realizat de piata de brokeraj din Romania, adica 6% cota din piata creditelor la nivel national.

“ Oamenii apeleaza cu incredere la noi, si din ce in ce mai des, punand accent pe profesionalism si serviciile de calitate si, in mod special, pe timpul lor. Dupa cum spuneam la inceputuri, suntem un lux care NU costa”, comenteaza Valentin Anghel, fondator si CEO AVBS Credit, membru ARBC.

Evolutia spectaculoasa a pietei brokerilor de credit din ultimii 10 ani se observa lesne si prin comparatie cu anii de inceput.

“In 2007, atunci cand am infiintat compania AVBS Credit, erau multi jucatori pe piata brokerajului bancar, bancile erau si ele in plin proces de expansiune, concentrate pe marirea cotei de piata, asadar, mai putin dornice sa incheie parteneriate cu noi, brokerii.”, completeaza Valentin Anghel.

In ceea ce priveste clientii, acestia erau mai mult decat reticenti, pentru ca nu stiau ce este sau ce face un broker de credite Nu cunosteau domeniul de activitate si nu aveau incredere sa apeleze la serviciile unui broker, chiar daca erau gratuite inca de atunci, completeaza fondatorul AVBS.

Situatia s-a schimbat considerabil in acest timp, iar bancile diversificandu-si canalele alternative de vanzari si recunosc industria brokerilor, prin parteneriate, ca parte integrata din acestea. De cealalta parte, clientii stiu ca trebuie sa colaboreze cu un broker daca vor sa obtina, fara niciun dubiu si fara efort, finantarile dorite, intr-un timp cat mai scurt. „Faptul ca bancile ne aleg ca brat de vanzare al unor produse de top pe care le ofera clientilor este inca o dovada ca industria brokerilor de credite a dobandit credibilitate si notorietate in acesti ani”, remarca Valentin Anghel.

Odata cu OUG 52/2016, piata brokerilor de credite a evoluat si mai mult. Aceasta ordonanta face o triere semnificativa si benefica pentru adevaratii intermediari de credite. Lucrurile evolueaza din bine in excelent.

De ce avem evolutia spectaculoasa a pietei brokerilor de credit din ultimii 10 ani? Valentin Anghel: “Pentru ca ne-am stabilit o misiune clara, pe care o urmam intocmai: excelenta, profesionalism si incredere.

Share
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.