De ce sa apelezi la un evaluator imobiliar profesionist?

Evaluator imobiliarDe ce sa apelezi la un evaluator profesionist cand te pregatesti pentru o tranzactie imobiliara, fie ca este vorba despre o vanzare, o cumparare sau o inchiriere.

“Foarte multi proprietari care incearca singuri sa seteze un pret al imobilului nu reusesc sa faca o evaluare corecta si acest lucru determina o incetiniere a procesului de vanzare/cumparare sau de inchiriere”, explica Anca Bidian, CEO Kiwi Finance.

De ce sa apelezi la un evaluator profesionist cand te pregatesti pentru o tranzactie imobiliara? Pentru ca exista mai multe metode si algoritmi in stabilirea valorii unui imobil si numai evaluatorii acreditati pot stabili si emite rapoarte complete si opozabile de evaluare.

De ce sa apelezi la un evaluator profesionist? Pentru ca partea juridica este, de asemenea, un aspect foarte important atunci cand este realizat un raport de evaluare. In cazul unei vanzari, proprietarul trebuie sa puna la dispozitia evaluatorului actele de proprietate in original si documentatia cadastrala. La acestea se adauga si de cartea tehnica a constructiei si certificatul energetic.

Sunt elemente care influenteaza pretul final, cum ar fi aspectul imobilului, iar investitii minore precum izolarea termica sau inlocuirea finisajelor invechite pot avea un aport substantial in stabilirea unui pret favorabil.

Recomandarea brokerilor de credit este ca si in cazul tranzactiilor imobiliare realizate pe numerar partile sa apeleze la un evaluator profesionist. In cazul tranzactiilor pe credit, bancile impun un raport de evaluare realizat de profesionisti agreati.

Potrivit unei analize a platformei imobiliare Wizmo.ro, realizate cu sprijinul Kiwi Finance, cel mai mare broker de credite din Romania, membru ARBC, clientii prefera sa-si stabileasca singuri pretul locuintei intr-o tranzactie, finalizand astfel mai greu acele tranzactii.

Share
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.