Obiectivul AVBS Credit: Să realizăm 25% din cota de piață financiară a creditelor vândute în România în următorii doi ani

Valentin Anghel - AVBS CreditInterviu cu Valentin Anghel, fondator și owner AVBS Credit 

Ce obstacole au fost de trecut în decada 2007-2017, de la înființarea companiei?

În acest deceniu, am avut parte de multe provocări, însă cea mai mare și totodată impredictibilă pentru noi a fost criza economică din 2008. Intrasem pe piața brokerajului bancar de un an și abia reușisem să încheiem câteva parteneriate bancare, când toate eforturile ne-au fost zădărnicite de acest moment dificil pentru întreaga economie mondială. Ne-a fost foarte greu, am muncit mult, am recurs la tot felul de strategii, unele ingenioase, aș putea spune, pentru a putea rezista crizei și, până la urmă, am reușit să ne revenim, să ne redefinim și, astfel, să devenim mai puternici ca niciodată. Chiar dacă au fost momente când am fost tentați să renunțăm, dorința de a supraviețui a fost mai puternică.

Care au fost principalele realizări ale acestei perioade?

Am avut multe realizări de-a lungul anilor. Iubind ceea ce facem și activându-ne resursele interioare inovative, am extins piața brokerajului bancar, încurajând antreprenoriatul prin francizarea conceptului nostru către aproape toate zonele țării. Totodată, am consolidat parteneriatele cu instituțiile financiare și am diversificat produsele de finanțare, prin noi parteneriate, astfel încât toți clienții să-și găsească la noi soluția potrivită de creditare. Aplicând această strategie, am ajuns să deținem o cotă importantă de piață, și mergem mai departe.

Echipa AVBS Credit este într-o continuă creștere. Însumăm peste 70 de francize în toată țara, iar brokerii noștri își contorizează performanța și excelența serviciilor prestate prin zâmbetele a milioane de clienți mulțumiți, creditați de noi.

Care sunt obiectivele de dezvoltare pe termen scurt și mediu?

Să realizăm 25% din cota de piață financiară a creditelor vândute în România în următorii doi ani.

Ne dorim să încurajăm spiritul antreprenorial în rândul tinerilor brokeri, care au un potențial de dezvoltare fantastic, și vrem să deschidem francize în toate orașele din România, nu doar în zonele importante ale țării. Și, de ce să nu recunosc, avem ambiția de a ne extinde la nivel internațional, cu precădere în zonele economiilor emergente.

Descrieți principiile de business pe care le aplicați și viziunea în dezvoltarea AVBS

Principiile noastre de business sunt alinitate cu principiile oricăror altor afaceri de succes. Ne dezvoltăm continuu excelența în servicii, profesionalismul și abilitățile antreprenoriale prin traininguri specifie și nu numai, punând accent pe seriozitate. Suntem deschiși către evoluție, creație și inovație și ne îndeplinim munca, în fiecare zi, cu o pasiune fantastică. Iubind ceea ce facem, soluționăm cu multă eficiență și pricepere nevoile clienților noștri. Suntem brokeri de credite profesioniști, însă, înainte de toate, suntem oameni cu visuri și aspirații. Iar pentru că noi am ajuns în punctul în care realizăm ce ne dorim, prin brokerajul de credite, încurajăm clienții ajutându-i săși realizeze și ei cele mai arzătoare dorințe.

Misiunea noastră este aceea de a finanța visurile românilor. O menire pe care o îndeplinim, zi de zi, prin intermediul AVBS Credit.  

Câteva sfaturi esentiale pentru cine ar dori să înceapă o afacere, pe cont propriu sau în franciză, în domeniul intermedierii de credite.

Indiferent de domeniu, dacă îți dorești să începi un business, trebuie să fii hotărât cu tot sufletul, să mergi înainte oricâte provocari ai întâmpina și oricâte temeri ai avea, și să te axezi permanent pe dezvoltare, din toate punctele de vedere. Start-up-urile pe cont propriu sunt mult mai dificile decât afacerile în sistem de franciză, iar rata de succes este și ea foarte mică pentru că, la început de drum, te confrunți cu lipsa de experiență și sprijin. În schimb, când contractezi o franciză, se schimbă automat coordonatele și doar în avantajul tău, pentru că beneficiezi de tot suportul necesar, implementezi o strategie de afaceri care deja și-a demonstrat eficiența și te bucuri de parteneriate consolidate în timp. Diferențele sunt de la cer la pământ.

A avea un business propriu, sub îndrumarea și protecția francizorului, este un pas important pe care omul ambițios și dornic de dezvoltare trebuie să îl facă. Satisfacția este nemaipomenită și mult mai mare decât în cazul statutului de angajat.

Așadar, dacă vrei ceva, poți! Trebuie doar să iubești domeniul de activitate și să acționezi în consecință.  

Cum a evoluat piața brokerilor de credite în cei 10 ani de la înființarea AVBS până în prezent?

Piața brokerilor de credite a evoluat în mod vizibil, în ultimii 10 ani. Oamenii apelează cu încredere la noi, și din ce în ce mai des, punând accent pe profesionalism și serviciile de calitate și, în mod special, pe timpul lor. După cum spuneam la începuturi, suntem un lux care NU costă.

În 2007, atunci când am înființat compania AVBS Credit, erau mulți jucători pe piața brokerajului bancar, băncile erau și ele în plin proces de expansiune, concentrate pe mărirea cotei de piață, așadar, mai puțin dornice să încheie parteneriate cu noi, brokerii. Clienții erau mai mult decât reticenți, pentru că nu știau ce este sau ce face un broker de credite. Nu cunoșteau domeniul de activitate și nu aveau încredere să apeleze la serviciile unui broker, chiar dacă erau gratuite încă de atunci.

Astăzi, toate băncile și-au diversificat canalele alternative de vânzări și ne recunosc, prin parteneriate, ca parte integrată din acestea, astfel că acestea își vând produsele de top mai ales prin intermediul nostru, al brokerilor. De cealaltă parte, clienții știu că trebuie să colaboreze cu un broker dacă vor să obțină, fără niciun dubiu și fără efort, finanțările dorite, într-un timp cât mai scurt. Odată cu OUG 52/2016, piața brokerilor de credite a evoluat și mai mult. Această ordonanță face o triere semnificativă și benefică pentru adevărații intermediari de credite. Lucrurile evoluează din bine în excelent. 

Cum ați descrie, în trei cuvinte, piața brokerilor de credite a anului 2017?

Este aliniată misiunii noastre: excelență, profesionalism și încredere.


Cine este Valentin Anghel – owner si fondator AVBS ?

Valentin Anghel este un tânăr antreprenor de succes, în vârstă de 36 de ani, care și-a început dezvoltarea personală și profesională încă de la 20 de ani, pe vremea când era angajat în MApN. Limitat în acest mediu riguros, unde nu putea gândi liber și abstract, Valentin Anghel părăsește armata, îndreptându-se către un domeniu cu totul nou – notariatul. Studiind asiduu și implicându-se în activități notariale, Valentin a reușit să cuprindă într-un timp foarte scurt toate informațiile necesare dezvoltării carierei sale, evoluând rapid, frumos și armonios. Fiind adeptul provocărilor, lui Valentin Anghel îi plăcea să descurce și să soluționeze exact acele provocări cu care se confruntau clienții care apelau la serviciile notariale și pe care aceștia le vedeau ca fiind situații dificile. Tranzacțiile notariale implicau, de cele mai multe ori, și băncile.

Totodată, fiind o fire independentă, dornică de mai mult și mai bine, și având mereu tendința de pune lucrurile în mișcare, coroborat cu nemulțumirea clienților ale căror dosare de creditare păreau de nerezolvat de către instituțiile bancare de la acea vreme, Valentin a considerat că este vremea să înceapă un business pe cont propriu – o firmă de brokeraj bancar care să scurteze drumul și demersurile dintre client și bancă.

Imaginându-și bucuria și satisfacția clienților ale căror finanțări dorite, de tipul tailor-made, avea să le identifice și să le soluționeze rapid și eficient, Valentin Anghel a înființat o companie de brokeraj bancar.

Despre cum a devenit AVBS Credit, în cei 10 ani de la înființare,  una dintre cele mai prestigioase firme de intermediere credite bancare din România,și prima companie ca cifră de afaceri și capital 100% românesc de acest gen, pentru că visul continuă și în prezent, devenind o realitate palpabilă cu fiecare decizie și acțiune, citiți în continuare.

Share
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.