Puterea brokerului de credite

Puterea brokerului de crediteDe ce sa apelezi la un broker de credite? Cel putin pentru ca scurtezi timpul de analiza, identifica cea mai potrivita solutie financiara si te scuteste de foarte multa birocratie. De cele mai multe ori, nu te costa nimic!

Spre deosebire de banca, brokerul are o perspectiva mult mai aplicata asupra pietei bancare, a ofertelor bancilor-partenere, dar si a nevoilor clientilor, cel putin prin prisma numeroaselor dosare intocmite, analizate si perfectate pentru a fi trimise la banca.

La fel de important este faptul ca brokerul are o multitudine de produse in portofoliu, de la bancile partenere, la care se adauga flexibilitatea de a alege si a jongla cu acestea, astfel incat sa gaseasca solutia financiara potrivita pentru clientul sau.

Brokerul preia efortul clientului de a cauta si a gasi oferte, a le compara si a decide care banca ofera cel mai bun credit pentru mine?

Cel mai bun credit nu exista. In schimb, exista „cel mai bun credit pentru mine”, fiindca pentru unii inseamna cea mai mica dobanda din piata, pentru altii, cea mai mare suma posibil de obtinut. Apoi, alti clienti considera ca cel mai bun credit este cel pe care il pot obtine cel mai repede, indiferent de costuri, si asa mai departe.

Prin urmare, brokerul de credit exact de acest lucru se ocupa: sa gaseasca produsele bancare de creditare care se potrivesc profilului si situatiei financiare a clientului, sa le compare si sa le aleaga pe cele care raspund cel mai bine obiectivelor acestuia. Sa faca totul in locul tau!

De asemenea, brokerul va asista clientul de la inceput pana la sfarsitul procedurilor de creditare, odata dosarul intocmit si depus la banca selectata in urma analizei. Cu alte cuvinte, brokerul preia “povara”relatiei cu banca, pe care o deruleaza profesionist, urmarind ca procesul in sine sa dureze cat mai putin, intru folosul tuturor celor trei parti implicate: client, broker, banca.

Si, nu uitati: inainte de a alege cu ce broker de credite sa lucrati, consultati Registrul ANPC, care va fi publicat in curand, pentru a vedea care sunt brokerii autorizati conform OUG 52/2016.

Share
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.